3 tips voor het verzekeren van je oldtimer

3 tips voor het verzekeren van je oldtimer

14 december 2016 0 Door Anita

Een oldtimer hebben is opzicht al een heel uniek iets. Mensen van jonge leeftijd vinden deze auto’s leuk en wensen die nog steeds te rijden. Anderen hebben liever da ze zo een auto voor hun hobby bij zich hebben. Het verzekeren kan soms voor twijfels zorgen bij deze wagens . Wij gaan u vandaag 3 handige tips meegeven die u handig kunt gebruiken bij het verzekeren van uw oldtimer.

Tip 1 Geen autoverzekering, maar graag een oldtimerverzekering aansluiten

Een gewone autoverzekering houdt geen rekening mee dat oldtimers uniek zijn, ze werken met de dagwaarde van deze auto’s en gaan op basis daarvan een premie opstellen.  Het beste is dat u dan gelijk voor een oldtimerverzekering gaat, want die komt veel goedkoper uit dan de rest.

Tip 2 Rekening houden met je kilometerstand 

Bij het verzekeren van deze wagens wordt sterk gelet op de kilometerstand. Het verschilt natuurlijk bij elk bedrijf, maar die ligt zeker tussen de 5000km en de 10000 km per jaar. Indien je dus minder dan de aangeven kilometers hebt afgelegd krijg je zelf een korting bij sommige verzekeringsbedrijven. Bij het overschrijden andersom zijn er negatieve consequenties aan verbonden.

Bij vele verzekeringsbedrijven vragen de mensen er specifiek naar dat je naast je oldtimer ook een andere vervoersmiddel of auto moet hebben. Dit sluit aan op de aantal kilometers die een oldtimer mag afleggen. Men wilt vermijden dat deze wagens als dagelijkse vervoersmiddelen gebruikt worden.

Dit waren de tips die u zou kunnen meenemen wanneer u uw oldtimer wenst te verzekeren. Genieten van een wagen van toen mag altijd, niks mag u tegen houden om uw hobby of uw wens tegen te houden voor het in bezit hebben en rijden van deze geweldige voertuigen.