Mercedes geïmporteerd uit Dortmund: warum nicht?

17 augustus 2018 0 Door Brian15

Beste lezers. Het zal je niet ontgaan zijn dat Duitsland een grote aanbieder is van kwalitatieve auto’s. Het afgelopen WK voetbal verliep niet zo gunstig voor de Duitsers, maar ze zijn wat mij betreft nog wel wereldkampioen auto’s maken.

Net zoals dat je de beste wijnen drinkt in Frankrijk, zo is het mijns inziens ook zo dat je de beste auto’s gaat vinden in Duitsland. De meest royaal uitgevoerde voertuigen vind je exclusief op de Duitse automarkt. Nu is het niet zo dat de Duitse automarkt voor ons Nederlanders afgesloten is o.i.d. Helemaal niet, helemaal niet met de Europese Unie. Wij Nederlanders kunnen gewoon naar Duitsland gaan om een auto te kopen en die vervolgens in te voeren in eigen land. Niets houdt ons tegen. Natuurlijk komt er wel wat papierwerk bij kijken maar het is niet zo dat er een Berlijnse muur tussen Duitsland en Nederland staat o.i.d. dus iedereen is vrij om een bolide daar te kopen en hier te halen.

Waarom zou je dat dan doen? Nou zoals aangegeven die auto’s zijn daar dus betere versies die ze hier niet verkopen. Maar daarbij zijn die auto’s daar ook voel goedkoper, bron: easyimport.nl, Duitse auto kopen info. Je betaalt dus minder, maar je krijgt meer. Van al het geld dat je bespaart kun je een professionele importeur inzetten die je assisteert bij de import, en zelfs nog ben je dan vele malen goedkoper uit dan nieuwprijs in NL.

Hier is de gameplan: zoek een mooie auto uit op de Duitse AutoScout24. Geef de URL van de advertentie aan een importeur door zoals EasyImport. Die neemt dan alles uit handen. En voor je het weet staat die Mercedes uit Dortmund al voor je huis. Zo hebben wij het gedaan. Het was echt een fluitje van een cent en ik schat in dat we zo 8000 Euro bespaard hebben.