WA verzekering voor de auto

WA verzekering voor de auto

6 april 2017 0 Door Anita

Vaak genoeg weten niet alle mensen wat een WA verzekering is, waar je hem kunt afsluiten, of hij verplicht is en hoe hij precies werkt. Wij gaan vandaag meer licht schijnen op dit onderwerp en op deze vragen.

Wat is een WA verzekering en waar kun je hem afsluiten? 

De volledige omschrijving van deze verzekering is: Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en deze verzekering wordt voor auto’s gebruikt. Hij staat ook bekend als een autoverzekering en je kunt hem aansluiten bij elke willekeurige verzekeraar die zich bezig houdt met verzekeren en auto’s die schade vergoedingen uitkeert na ongevallen en aanrijdingen.

Is deze verzekering verplicht?

Deze verzekering is inderdaad 1 van de verplichte verzekeringen in Nederland. Indien men je betrapt in het verkeer zonder deze verzekering dan kunt u rekenen op een hele hoge boete. De maatregelen heeft men getroffen voor het bestwil van de mensen die deelnemen aan het verkeer en een voertuig hebben.

Hoe werkt hij precies? 

Om plotselinge en hoge onkosten te vermijden na een aanrijding sluit men deze verzekering aan. Als je bij een ongeval schade hebt opgelopen, dan kun je bij de verzekering terecht en die gaat dan voor de kosten opdraaien en u hulp verlenen bij alles wat u nodig acht en waarvoor u de verzekering heeft afgesloten.

Wij hopen dat u na het lezen van dit artikel veel meer inzicht heeft gekregen over deze verzekering en als u een eigenaar bent van een voertuig dan raden wij aan dat u heel gauw de WA verzekering gaat aansluiten. Dit om onnodige en hoge boete te voorkomen.