Wat dekt een motorverzekering

25 oktober 2019 Uit Door admin

U heeft misschien al uw motorverzekering afgesloten. Maar het is toch goed om een overzicht te hebben van wat de motorverzekering precies is en wat het precies dekt. In dit artikel wordt er aangegeven wat de motorverzekering precies dekt en wat het inhoudt. Zo weet u alles voordat u een motorverzekering vergelijken kunt.

Wat is een motorverzekering?

Een motoverzekering beschermt de eigenaar van een motor voor eventuele schade die hij/zij aan anderen zou kunnen berokkenen.  Net als bij een auto, is de motorverzekering wettelijk verplicht. Degenen die niet verzekerd zijn, lopen de kans om enorme boetes te moeten betalen. Wanneer  men gaat verzekeren kan gekozen worden tussen de WA en de Allrisk verzekering. Elk van deze verzekeringsmethoden hebben een bepaald pakket aan dekkingen.

Wat dekt een motorverzekering?

Voor het verzekeren van motoren zijn er vijf  soorten verzekeringen. Zo heb je:

  • de verplichte WA verzekering die staat voor wettelijke aansprakelijkheid
  • de WA+diefstal motorverzekering die schade aan een motor dekt, als gevolg van diefstal.
  • de WA+diefstal en aanrijding motorverzekering. Deze dekt naast diefstal ook schade bij een aanrijding.
  • de WA + beperkt casco motorverzekering die meerdere soorten schade gedekt.  Hier komt bij kijken dat u tegen brand, storm en transportschade wordt gedekt.  
  • de WA + volledig casco(allrisk)  motorverzekering. Deze verzekering  bied een  zeer uitgebreide en complete dekking

Aanvullende dekking

Naast de basis dekkingen heeft de motorverzekering ook aanvullende dekkingen. Aanvullende dekkingen zijn dekkingen die uit te breiden zijn vanaf het basis pakket. Een aantal aanvullende dekkingen zijn woonplaatsservice, no-claimbescherming, nieuwwaarde dekking, rechtsbijstand en ongevallen en schade opzittende, etc.

Tot slot

Het is handig een motorverzekering af te sluiten. Met de motorverzekering kunt u 5 verschillende uitbreidingen aangaan. Elk van de verzekeringen heeft andere/meerdere dekingen.